Pápež varuje pred znehodnocovaním rodiny

17. Jänner 2007 in Slovensky


Pri slávnosti s vedúcimi rímskymi a latiumskými politikmi vyzval Pápež Benedikt XVI. k podpore rodín.


Rím (www.kath.net) Pápež Benedikt XVI. varuje pred takými úmysľami, ktoré smerujú „k iným partnerským formám, ktoré by boli zákonne uznané, čo by nevyhnuteľne viedlo k oslabeniu a rozpadu rodiny“. Podľa Zenitu povedal toto Pápež vo štvrtok dopoludnia na stretnutí s vedúcimi politikmi z Ríma a z Latiumsu.

Krajiny, obce a vidieky, teda celá talianská republika, sú ovládané koalíciou orientovanou politicky stredom – vľavo. V súčastnosti v taliansku je jedným z hlavných bodov spoločenskej debaty zákonné uznanie nemanželských partnerstiev podľa francúzskeho alebo španielskeho vzoru ( PACS ).

V tejto súvislosti sa diskutuje o uznaní a aj o zákonnom zabezpečení homosexuálnych partnerstiev. Z tohoto dôvodu si talianská verejnosť zvlᚻ všimla Pápežovej výstrahy k ochrane a uznaniu nenahraditeľnosti rodiny založenej v manželstve.

Jedným zo základných darov ľudstva je rodina založená v manželstve. Práve v dnešnej dobe je dôležité, aby manželstvo a rodina boli v ich „vnútorných hodnotách a v hodnoverných odôvodneniach“ lepšie porozumené.


© 2007 www.kath.net