Mexiko: Cirkev sa obracia s výzvou na doktorov aby ...

8. Mai 2007 in Slovensky


... bojkotovali zákon o umelom prerušení tehotenstva. Preže Cirkev neschvaľuje zákona o umelom prerušovaní tehotenstva začína sa štát s cirkvou súdiť a tiež chce jej zakázať miešať sa do politiky.


Mexiko mesto (www.kath.net/ LifeSiteNews.com) V Mexiku sa katolícka Cirkev obrátila na doktorov v mestských nemocniciach s výzvou, aby sa postavili proti novému zákonu , ktorý povoľuje beztrestne prevádzať umelé potraty a aby podľa vlastného svedomia odmietali takéto zákroky.

V liste, ktorý bol prečítaný na nedeľnajších omšiach, vyhlásil arcibiskup z mesta Mexika, kardinál Norberto Rivera Carrera, že tento zákon je nespravodlivý. Vyzval doktorov, aby z vlastného svedomia neprevádzali umelé potraty.

„Vyzývame všetkých ľudí s dobrým svedomím, nebrať zodpovednosť za tieto ohavné činy“, tak stálo v liste pána arcibiskupa. „Obraciame sa na doktorov, zdravotné sestry a na všetkých ošetrovateľov ako aj na tých, ktorí sú týmto nespravodlivým zákonom konfrontovaní, aby mohli s odvolaním sa na ľudské práva a s ich osobného presvedčenia prevádzanie umelých potratov odmietať.“

Posledný štvrtok v parlamente v meste Mexiko bol prijatý zákon, ktorý povoľuje do prvých 12 týždnov tehotenstva beztrestné umelé prerušenie tehotenstva. Doteraz to bolo možné len po znásilnení a zo zdravotných dôvodov.


© 2007 www.kath.net