Kraljevstvo Sotone je u ratu sa Kraljevstvom Božjim

20. Dezember 2007 in Hrvatski


US Američki biskupi kritiziraju film "Zlatni Kompas"- uzbuđenje oko filmskog ureda US- biskupske konferncije- kontroverzna recenzija filma "Zlatni Kompas" povučena- Nadbiskup New Orleansa: Film podupire pobunu pomoću poluistine.


SAD (www.kath.net)U SAD-u raste kritika katoličkih biskupa protiv filma „Zlatni Kompas“. Filmski ured američke Biskupske konferencije je također na udaru kritike: Ured je objavio pozitivnu kritiku filma. Recenzija filma je u međuvremenu povučena od strane Biskupske konferencije. Katoličke organizacije traže ostavku Harrya Forbesa i Johna Mulderinga, odgovornih direktora filmske komisije američke Biskupske konferencije. Alfred C. Hughes, Nadbiskup New Orleansa upozorio je u jednoj kolumni, da osnove filma „Zlatni kompas“ baziraju na knjigama „Tamnim Stranama“ Phillipa Pullmana, koja „krišom dovode djecu u ateizam i stoga predstavljaju posebnu opasnost za Kršćanstvo“.

Knjige šire sa posebnom profinjenošću „anti- kršćanstvo“, koje predstavlja veću opasnost od „direktnog moralnog udarca“ na crkvu, objašnjuje Hughes dalje. „Kraljevstvo Sotone je u ratu sa Božjim Kraljevstvom“. Njegovo oružje su nasilje i prevara. Ponekad se može bolje boriti protiv nasilja jer je očiglednije i odvratnije.“ Isto tako su se i drugi biskupi izjasnili protiv filma, kao nadbiskup Baltimorea Edwin O`Brian i Denverski biskup Charles Chaput. Biskup Chaput je naznačio da je film agresivan i anti religiozan. Biskup La Crossea Jerome Listecki pozvao je svečenike svoje biskupije da upozore vjernike. Biskup Texasa Gregory M. Aymond upozorio je u jednom iskazu na film i pozvao je katoličke škole da se knjige Pullmana iz maknu biblioteka. „Naša djeca zavrijeđuju bolje obrazovanje od ovoga, što im se nudi u ovim filmovima i knjigama.


© 2007 www.kath.net