Ne zaboravite čemu nas poučava njegov malen sladak život

3. Jänner 2008 in Hrvatski


20. Srpnja 2006 rođen je mali Eliot. Imao je trisomiju 18 i umro je 99 dana kasnije. – Njegov dnevnik i kratkometražni film dirnuli su otada milijune ljudi.


SAD (www.kath.net) 20. Srpnja rođen je mali Eliot, 99 dana kasnije bio je mrtav. Eliot je imao trisomniju 18 (Edwards-sindrom). Na internetu njegovi roditelji Matt i Ginny mjesecima su vodili dojmljiv dnevnik o 99 dana Eliotova života.

Svaki dan kojeg je mali Eliot preživio bio je slavljen kao rođendan. Umro je 27. Listopada 2006. Nakon njegove smrti kršćanski roditelji objavili su iskaz, u kojem su naglasili da je njihov sin otišao Isusu. „Slavimo njegov život, veselimo se činjenici, da mu je sada dobro. Tužni smo. Nedostaje nam sin. Ali ne plačite zbog nas. Slavite sa nama. Eliotov život doveo nas je k tome da slavimo Gospodina."

Nakon njegove smrti nastao je film „99 Balloons"" (99 balona), čiji je trailer na internetu bio pogledan već stotine tisuća puta i izazvao puno suza i emocija. Svaki balon je prikazao jedan dan Eliotova života. „Počivao u miru, mali anđeo", „Film me doveo do plača", „Kakvo svjedočanstvo za život", „Mi volimo Eliota", bile su reakcije ljudi koji su vidli film. 25. Srpnja 2007, skoro 1 godinu nakon rođenja, završavaju njegovi roditelji internet dnevnik sa riječima koja su rećena i na njegovom pogrebu: „ Želimo vas danas ohrabriti da ne zaboravite Eliota. Ne zaboravite čemu nas uči njegov mali sladak život. Molimo vas idite i radite, što je on kroz svoj život pokrenuo u vama."

ELIOT (kathtube-english)


© 2008 www.kath.net